Orlai Petrics Soma Kulturális Központ
 
 
A A A
2019. július 22., hétfő,  Magdolna
 
 
Eseménynaptár

Híreink

2018. augusztus 16.
Időutazás a Várkonyi-életműben

Várkonyi János festőművész városnak ajándékozott 18 alkotásából nyílt kiállítás 2018. augusztus 16-án a Muzeális Gyűjteményben.


Köszöntőjében Siklósi István polgármester hangsúlyozta, Várkonyi János a ’70-es években hat esztendeig Mezőberényben tanított, ma is baráti szálak kötik a városhoz, és részben berényinek vallja magát. Mezőberény a napokban méltó módon viszonozza az ajándékot, augusztus 20-án ünnepi testületi üléskeretében díszpolgári címet adományoz Várkonyi Jánosnak, bár az ajándék és a kitüntetés között nincs direkt összefüggés.

 

– Várkonyi János Időutazás című életmű kiállítása nem egy szokványos bemutatkozás, sokkal több annál, egy ajándékozási megállapodás tárgyi melléklete, ugyanakkor közel öt évtized művészi munkásságának metszete – hangoztatta a kiállítás megnyitójában Nagy Ferenc.

 

 

A beszédben elhangzott, a művész korábban is szívesen ajándékozott alkotásaiból a városházának, a postának, a művelődési háznak, az úttörőháznak, illetve az iskoláknak is. Vidó György, az egykori tanártárs és barát ötlete volt, hogy Várkonyi János művészi pályája kezdete helyszínének ajándékozhatna műveiből. Végül az ötletből a polgármester és a művész között megállapodás jött létre.

 

Végül az ajándékozásról szóló szerződést Várkonyi János és Siklósi István kézjegyével látta el.

 

GALÉRIA

Add a Facebook-hoz
 
 

Orlai Petrics Soma
Kulturális Központ
(OPSKK)

Cím: 5650 Mezőberény, Fő út 6.
Tel: (66) 515-553
Fax: (66) 515-550
Honlap: http://opskk.mezobereny.hu
E-mail: opskk@mezobereny.hu
Facebook: www.facebook.com/opskk 

 

Új Széchenyi terv   Magyarország megújul   Közreműködő szervezet:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség